Stígðu inn í heim af óteljandi sögum
Sænkningen af slagskibet Bismarck er en af de mest dramatiske episoder under Anden Verdenskrig. Det 50.000 tons tunge skib, der var udstyret med blandt andet 8 38-centimeterkanoner, var et ingeniørmæssigt vidunder, da det blev søsat i februar 1939. Med sin ildkraft og banebrydende teknik skulle skibet neutralisere den britiske marines overmagt og standse de allieredes livsvigtige konvojtrafik tværs over Atlanten. Bismarck lagde fra kaj i Gotenhafen natten til den 19. maj 1941. Trods alle forsigtighedsforanstaltninger blev det snart observeret af norske modstandsfolk, der straks rapporterede til London. Ud for Bergen blev Bismarck lokaliseret af et britisk rekognosceringsfly, men da det næste fly et døgn senere fløj hen over bugten, var skibet borte. De britiske skibe Hood og Prince of Wales blev sendt ud for at sænke Bismarck. Men hvor var skibet henne? Ude på Atlanterhavet var to store konvojer på vej...
Michael Tamelanders og Niklas Zetterlings skildring af den dramatiske jagt bygger på beretninger fra de overlevende og på den nyeste militærhistoriske forskning. Bismarck - kampen om Atlanten indledes med en grundlæggende redegørelse for udviklingen fra 1871 frem til de store slagskibes æra, og den afsluttes med en spændende skildring - time for time - af den dramatiske og skæbnesvangre jagt på Bismarck, materialiseringen af Nazitysklands store håb om herredømmet på Atlanterhavet.
Niklas Zetterling (f. 1963) og Michael Tamelander (f. 1960) er svenske militærhistoriske forfattere. De har i fællesskab skrevet en række bøger om 2. verdenskrigs store slag.
© 2007 Lindhardt og Ringhof (Hljóðbók): 9788711300695
Þýðandi: Ole Lindegård Henriksen
Útgáfudagur
Hljóðbók: 1 januari 2007
Íslenska
Ísland