Stígðu inn í heim af óteljandi sögum
Skáldsögur
Bagsidetekst Assel er som så mange andre landsbyer truet af afvikling. Specielt efter kommunesammenlægningen er det gået stærkt. De folkevalgte er forblændet af tal og den politiske nødvendighed, og en stærk embedsmand kan med sine regneark bevise, at skolen ikke længere kan betale sig. Ellers skal alt helst være som det plejer, og det er i sig selv ved at bremse udvikwlingen. Indgroede konventioner fortæller om det, man gør, og det, man ikke gør, mens sladderen vogter over sine bysbørn. Men det kan tilflyttere måske lave om på?
Ussel er en polemisk, humoristisk historie om det, som nye grænseoverskridende ideer kan føre med sig. Men det er også en fortælling om menneskelig skrøbelighed, for der er som regel altid en flankeret dagsorden at forholde sig til …
Uddrag af bogen ”Jeg er præst her i byen, hvis du skulle have glemt det!” ”Og …?” ”Derfor kan jeg selvfølgelig ikke deltage i den slags. Og hvad tror du, Laurids siger til, at en af hans lærere er med?” ”Laurids! Herregud. Hvis det stod til ham, drejede Jorden slet ikke rundt mere. Det er en alt for hasarderet oplevelse for folk som ham.” ”Sikkert. Men jeg gør det ikke, Thomas.” ”Torsten kan få noget til at ske her i byen. Kan du komme i tanker om andre, der tager initiativ til noget som helst?” ”Det er muligt, at Torsten kan noget, andre ikke kan. Men nøgenløb, Thomas …?”
Om forfatteren Jørgen Vangsted er født og opvokset i Serritslev nord for Brønderslev. Han er tømreruddannet og folkeskolelærer, er politisk engageret og har tidligere skrevet mange debatindlæg samt selvudgivet Rejsen til Grønland i 2010. Vangsted har desuden sammen med sin familie medvirket i Jørgen Vestergaards debatfilm Landsbyen lever.
© 2016 Forlaget Mellemgaard (Rafbók): 9788771903362
Útgáfudagur
Rafbók: 9 december 2016
Íslenska
Ísland