Rahat Battı’da bu bölüm, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ı konuk ediyorum.
Hakan, tam 30 yıldır bankanın dijital ve dönüşüm projelerini yönettikten sonra, 2021’den beri İş Bankası’nın liderlik koltuğunda oturuyor. Bu yıl Türkiye İş Bankası, gururla 100. yılını kutluyor ve harika işlere imza atıyor. Uzun yıllardır pazarlama alanında çalışan biri olarak, son yıllarda global çapta dahi gördüğüm en iyi ve kapsamlı kutlama programlarından biri olduğunu söyleyebilirim.
Türkiye’deki internet erişimi olmayan 2.000 köye internet götürmekten, KOBİ’lerin verimlilik artışı çalışmalarına, Resim ve Heykel Müzesi açılışından Olimpiyat Takımı'na sponsorluğa kadar geniş bir proje yelpazesi sunuluyor.
Hakan Aran, “Bizim bir Cumhuriyet kurumu olduğumuzu tüm dünyaya 100. yılımızda göstermek istedik,” diyor. İş Bankası’nda çalışan annesini ve tüm bankacı anneleri geç saatlere kadar süren mesaiden kurtarmak için bilgisayar mühendisi olup programlar yapmak istemiş.
Genel müdür olduğunda ilk ve en çok değiştirmek istediği şey, banka çalışanlarının işe mutlu gelmesini sağlamak ve yöneticilik kavramının değişmesiymiş.
“Beyin göçünü sağlıklı bir süreç olarak görüyorum, gençler nerede olursa olsun fark etmez, yeter ki kalpleri ülkeleri için çarpsın,” diyor.
Hiç iş teklifi aldı mı? İş Bankası ve kişisel hayalleri neler? Girişime ve girişimcilere bakış açısı nasıl?
“Hayallerini hep ülkesi için kuran” Hakan Aran ile sohbetimizi Storytel, YouTube ve Spotify’da dinleyebilirsiniz.
İyi dinlemeler,
Открийте безкрайна вселена от истории
Български
България